Free cookie consent management tool by TermsFeed Generator

Gode grunde til at vælge Ibuprofen

 

Når vi oplever smerter, feber eller betændelsestilstande i kroppen, kan det være hensigtsmæssigt at behandle med et NSAID – en forkortelse for non-steroide antiinflammatoriske lægemidler. Denne type medicin virker ved at hæmme dannelsen af prostaglandiner, som er stoffer i kroppen, der spiller en central rolle i udviklingen af inflammation, smerte og feber. 

Blandt de forskellige NSAID’er er ibuprofen førstevalg ifølge Sundhedsstyrelsen. Det betyder, at netop ibuprofen anbefales som den foretrukne behandling i mange tilfælde, hvor der er behov for at dæmpe smerter og inflammation – fx ved muskel- og ledsmerter, menstruationssmerter, rygsmerter og andre almindelige smertetilstande. 

Sundhedsstyrelsens anbefaling bygger på en samlet vurdering af ibuprofens dokumenterede virkning, bivirkningsprofil og sikkerhed. Sammenlignet med andre NSAID’er vurderes ibuprofen at have en god balance mellem effekt og tolerabilitet, når det anvendes korrekt og i kortere perioder. 

Hvordan virker smertestillende medicin mod ledsmerter?

Når du har ondt i et led – fx efter en forstuvning, ved overbelastning eller i forbindelse med en gigtsygdom – opstår der typisk en inflammatorisk reaktion. Det betyder, at kroppen frigiver signalstoffer som prostaglandiner, der øger blodgennemstrømning og sensibiliserer smertereceptorerne. 

Ibuprofen og ibuprofen lysin – de aktive stoffer i Ibumetin® og Ibumetin® Express – virker ved at hæmme dannelsen af prostaglandiner. Dermed reduceres både smerte, hævelse og den betændelseslignende tilstand, der kan opstå i leddene.
Læs mere om vores produkter nedenfor:

Viden om

3. juni 2025

Ibumetin Express indeholder det aktive stof ibuprofen lysin. Ibuprofen dæmper ikke kun smerten, men behandler også selve årsagen til den.

Læs artiklen her Hvor­for vælge Ibu­me­tin Express mod smer­ter
3. juni 2025

Smerte er kroppens måde at fortælle os, at noget ikke er, som det skal være

Læs artiklen her Hvad er smerte – og hvor­for mær­ker vi den?